Sienestäjän pitsa
Tässäpä hyvä resepti kaikille sienestäjille ja muillekin sienten ystäville. Pääosassa pitsassa ovat nimittäin maukkaat tatit, vahverot tai muut metsäsienet, ja tomaattikastikkeen sijasta pohjalle levitetäänkin Koskenlaskijaa. Vähän vielä sipulia, pinjansiemeniä ja tuoretta persiljaa, ja saadaan aikaan oikea sienestäjän herkkupitsa!
Tämä resepti kuuluu Suomi 100 -herkkujen listalleni, aiemmat reseptit voit kurkata täältä.
Minun pitsojeni täytteiksi tuli tällä kertaa kantarelleja ja herkkutatteja. |
Metsäsienipitsa
Ainesosat:
Pitsapohja (pellillinen)
- 1 1/2 dl vettä
- 15g hiivaa (1/3 pkt)
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- n. 3 dl durumvehnäjauhoa
Täyte
- metsäsieniä, kuten tatteja, kantarelleja ja/tai suppilovahveroita
- sipulia
- Koskenlaskija ruokaa eli sitä levittyvää koskenlaskijaa (tai smetanaa / crème fraîchea)
- pinjansiemeniä
- pitsamaustetta
- juustoraastetta (+murustettua Koskenlaskijaa)
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi (n. puoli tuntia)
- Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla miedolla lämmöllä, kunnes niiden pinta muuttuu hieman kullanruskeaksi. Varo polttamasta siemeniä.
- Viipaloi sienet tarvittaessa ja paista voissa pannulla, kunnes niistä irronnut vesi on haihtunut. Mausta (aromi)suolalla ja pippurilla.
- Viipaloi sipuli.
- Kaulitse taikina leivinpaperille tai suoraan öljytylle pellille. Anna kohota 15 min.
- Levitä Koskenlaskija ruokaa (tai smetanaa/crème fraîchea) pohjalle. Laita päälle sipulia, sieniä, pinjansiemeniä, juustoraastetta ja pitsamaustetta. Halutessasi voit murustella pinnalle vielä vähän Koskenlaskijaa.
- Paista 250℃ n. 12-15 min.
- Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa (ja vaikka vielä vähän pinjansiemeniä jos niitä jäi yli).
Kantarellipitsa |
Herkkutattipitsa |
Seuraa somessa:
Taas ihan tosi hyvän kuuloinen resepti! Pitää kokeilla. :) Rakastan sieniruokia ihan kaikissa muodoissaan, mutta kuitenkin - varsinkin, jos ehdin käydä ihan liian harvoin sienestämässä - tuppaan käyttämään saaliini aina samalla tavalla, perinteisenä sienimuhennoksena, enkä lähde kokeilemaan mitään muuta, vaikka totta kai kannattaisi. :D
VastaaPoistaviikarivartti.blogspot.fi
Niinpä, ne sieniklassikotkin on niin hyviä että harvemmin tulee kokeiltua uusia reseptejä :D
PoistaKuulostaapa tosi herkulliselta! Itse olen huono sienestämään, vaikka tykkäänkin syödä sieniä - ehkäpä pitsa ois hyvä syy raahata itsensä metsään :D
VastaaPoistahttp://fiiaelina.blogspot.fi/
Saahan niitä sieniä toki toreiltakin, mutta parhaalta ne maistuvat tietenkin itse poimittuina ;)
PoistaNoin hyvän näköinen pitsa ei voi olla kuin herkullinen. Sieniä kerätään taas viikonloppuna joten sienipitsa voisikin olla hyvä vaihtoehto kastikkeen sijaan. Kiva kun laitoit ohjeen tänne. -Katja
VastaaPoistaJes osui sitten hyvään aikaan tämä resepti :)
PoistaHerkullista! Kiitos reseptistä. Taidan kokeilla tuota, kun olemme saaneet aika kivasti sieniä. - Blogissani on kahden ihanan puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa. Aurinkoa viikonloppuusi!
VastaaPoistaOlepa hyvä :) Olenkin jo blogisi lukija joten mukana ollaan arvonnassa. Mukavaa syysviikonloppua sinnekin!
PoistaOnpa hyvä ohje pizzan ja sienten ystävälle :D Keräsin juuri ensimmäiset kanttarellini ja ehdinkin jo miettiä, mitä helppoa herkkua niistä tekisin. Ja näyttää muuten kuvissakin herkulliselta, nälkä tulee :p
VastaaPoistaNo tämä ainakin olisi helppo ja hyvä sieniherkku :)
Poista