Kummat kesäkelit -kuvakooste


Kesä tuli ja meni, tai välillä sitä mietti että tuliko se laisinkaan tänä vuonna. Mittarin elohopea ei meillä kertaakaan noussut 23 asteen yläpuolelle, eikä se tuossakaan lukemassa kyllä montaa kertaa käväissyt. Mutta onneksi Suomen kesä on paljon muutakin kuin pelkkää lämpöä ja hellettä, kuten valoisia öitä, eläväistä luontoa ja tuoreita marjoja... Ja kun katson näitä kesän aikana ottamiani kuvia, niin eipä voi kuin todeta että kaunis se oli tämäkin kesä, kaikesta huolimatta.


Pahaenteinen pilvi...

Sadetta ja ankeita kelejä riitti varsinkin heinäkuussa, mutta ilmeisesti jopa tasaisen harmauden keskeltä voi löytää pieniä ihmeitä. Kerran
sade nimittäin näytti kirjoittavan järveen jonkinlaista viestiä! Me ei vaan ihan päästy selvyyteen siitä, mitä se tarkoitti...


Kirjoitusta vedessä
Sade kirjoitti järveen viestin.

Kesäsateet ovat siitä mukavia, että ne lähtevät usein yhtä nopeasti kuin tulevatkin. Ja kun aurinko ja sade vaihtavat vuoroja näyttämöllä, saattavat ne innostua pieneen yhteiseenkin leikkiin. Silloin ei ainakaan maisemasta värejä puutu.Sateen ja auringon yhteinen leikkihetki.
Vene
Tällä venereissulla kastuttiin kunnolla, mutta eipä se haitannut.


Hauskoja olivat myös sellaiset päivät, kun sää ei oikein osannut päättää, mitä tekisi... Sataako vaiko eikö sataa?


Kummallinen sää
Suomen kesäkelit tiivistettynä yhteen kuvaan.
Outo sää
Tämä on otettu hetkeä ennen sitä sateenkaari ja vene -kuvaa!

Kostean sään ansiosta saimme myös runsaasti usvaisia aamuja ja iltoja. Eli loppujen lopuksi sateet toivat meille aika paljon kauneuttakin, eikä vain ankeita harmaansävyisiä maisemia.


Sateen jälkeen
Horsmat usvaharsossa.

ilta järvellä

Ja mahtuihan siihen kesään monta kaunistakin päivää (ja yötä).En minä sen suuremmin antanut viileän kesän masentaa minua. Eipä ainakaan tullut turhan kuuma mustikkametsässä, ja hyttysiäkin oli tosi vähän (vaikka eipä niitä mustikoitakaan paljoa ollut...). Kukat kukkivat todella kauniisti ja pitkään, ja myös sienisyksystä näyttäisi tulevan kostean kesän ansiosta hyvä.

Suomen kesä on vähän sellainen asennekysymys. Siltä ei pidä vaatia liikoja, ja sitten kun se (kenties kesän ainoa) ihanan lämmin päivä koittaa, on siitä osattava nauttia täysin siemauksin. 

Kesä on kuitenkin kesä, satoi tai paistoi.

Kommentit

 1. Aivan hengästyttävän upeita kuvia. Menin aivan sanattomaksi ei voi kun ihailla suomen suvea. Varsinkin tuo täysikuu ihastuttava. 🌕 Katja

  VastaaPoista
 2. Hieno, kesäinen kuvakooste! Näissä tosiaan on Suomen kesä tiivistettynä:)

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita kuvia, etenkin nuo usvakuvat ovat upeita! :)

  VastaaPoista
 4. Komppaan edellisiä - tosi kauniita kuvia! Ensimmäinen ruutu on ehkä suosikkini. :) Minulla on tapana lähestyä Suomen kesäsäitä vähän sellaisella "pessimisti ei pety" -asenteella. Yleensä, kun suunnittelen kesätekemistä (oikeastaan mille tahansa muulle ajankohdalle kuin toukokuun lopulle ja ehkä heinäkuun alkupuoliskolle), lähden liikkeelle siitä olettamuksesta, että sää on kuitenkin ihan mitä sattuu, joten en sitten ainakaan odota liikoja. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep aina kannattaa varautua pahimpaan, kun on säästä kyse :D

   Poista
 5. Upeaa luontoa hienosti kuvattuna.

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia! Mua pikkusen masensi tämä syksyn tulo, mutta tajusin, että eipä tässä kesääkään ole kunnolla ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen se Suomen kesä välillä on... Jospa ensi kesä olisi sitten parempi? (Sama toive joka vuosi, mutta kyllä se hyvä kesä sieltä joskus tulee)

   Poista

Lähetä kommentti