Ritariperhosten kesä


Kesä alkaa olla pikku hiljaa lopuillaan, joten nyt olisi sitten viimeisen perhospostauksen aika. Ja mihinpä sitä olisikaan perhoskesä mukavampi päättää, kuin kuviin upeasta ritariperhosesta.

Ritareista kirjoitin kyllä jo aiemminkin, silloin kun sain niistä ihka ensimmäiset kuvani. Mutta eivätpä ne ritariperhoset siihen loppuneet, vaan niitä liihotteli vastaan yhdellä jos toisellakin kävelyllä, ja myös kuvia tuli mukavasti lisää. Tämä kesä tuleekin jäämään mieleeni (paitsi kylmänä ja koleana, myös) ritariperhosten kesänä, sillä en ole koskaan aiemmin nähnyt niitä edes lähellekään näin runsaasti. 

Tässä siis vielä muutama kuva upeasta ja uljaasta perhosritaristamme :)


lentävä ritariperhonen

lentävä ritariperhonen

Ritariperhonen lupiinissa
Näissä neljässä kuvassa on kaikissa sama ritariperhonen, joka asusti pienen laskettelukeskuksen huipulla. Siellä se lenteli monesti, kun käväisin mäen päällä.

Ritariperhonen puutarhassa
Pari kertaa ritariperhonen piipahti käymään myös mökkipihassamme. Suureksi riemukseni tuo vierailija oli erityisen rohkea ritari, eikä pelännyt meitä ollenkaan.

Tosin eipä tämäkään turhan kauaa yhdessä kukassa viipynyt...
Piilossa...

Ritariperhonen kukassa, lähikuva
Ihmeellisen lähelle tämä ritari päästi kameran kanssa!

Ritariperhonen lähikuva

Nuori valkoinen toukka
Loppukesästä löysin myös pieniä ritarinalkuja. Kauniita ovat jo toukkinakin...


Uhattuna toukka työntää punaiset sarvet esiin
Tämä nuori ritari ei aluksi ilahtunut kamerasta, vaan työnsi uhkaavat sarviulokkeensa esiin.

Mutta aika pian se kuitenkin leppyi.

Edellisiä suurempi toukka.


Voisikohan näihin koskaan kyllästyä? Kesä-heinäkuun vaihteessa ritariperhosia tuntui tulevan vastaan joka kävelyllä, ja silti, joka kerta kun ritarin näin, en voinut kuin henkäistä ihastuksesta. On se vaan niin kaunis.


Seuraa somessa:

https://www.facebook.com/taskuttaynna/?ref=aymt_homepage_panelhttps://fi.pinterest.com/taskutaynna/https://www.instagram.com/anniinie/

Kommentit

 1. Olet onnistunut saamaan erinomaisia kuvia. Ihania!

  VastaaPoista
 2. Oi miten upeita kuvia♥ Olet kyllä todellinen lahjakkuus sen kamerasi kanssa:) Perhosia on näkynyt täällä meidän suunnalla tänä kesänä todella vähän... Kaunista elokuun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Aika vähän oli ylipäätään perhosia tänä kesänä, mutta jostain syystä noita ritareita pyöri aika paljon meidän suunnalla...

   Poista
 3. Ihania havaintoja - useampi perhonen ja vielä toukkiakin! En ole nähnyt tänä kesänä ensimmäistäkään ritariperhosta, mutta eiköhän niitä taas jonain vuonna tule vastaan. :)

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole minäkään ihan joka kesä niitä nähnyt, oli niin outoa kun yhtäkkiä ritareita pyörikin melkein joka päivä siinä ympärillä!

   Poista
 4. Mielettömiä kuvia olet saanut! <3

  VastaaPoista
 5. Todella upeita kuvia!! Olet onnistunut saamaan myös lentokuvia, huippua!
  En ole koskaan nähnyt ritariperhosta luonnossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eihän ne lentokuvat ihan täysin tarkkoja ole kun oli niin kova vauhti, mutta kohtalaisen hyvät kuvat sentään sain :)

   Poista

Lähetä kommentti