Ihana kukkapelto


Aurinkohattu, kesähame ja kukkapelto. Tässä vielä muutamia hyvin kesäisiä kuvia, ennen kuin on aika siirtyä vähän syksyisempiin tunnelmiin. Itse asiassa varastossa olisi kyllä paljon muitakin kesäkuvia, jotka pitäisi tässä jossain välissä ehtiä julkaista, vaikka mieli tekisi jo alkaa kirjoitella sienistä ja muista syksyisistä jutuista. 

Löysimme Salvian tilan kukkapellon ihan sattumalta, kun ajoimme siitä ohi matkalla eräälle naapurikunnan suolle. Olin juuri nähnyt Facebookissa kuvia Karkkilan upeasta kukkapellosta, ja kylläpä sitten riemastuinkin kun ihan tästä läheltä löytyi melkein samanlainen! Tuolloin meillä oli kuitenkin päällä sellaiset "metsävaatteet" ja ilmakin oli hieman sateinen, joten päätimme tulla paikalle uudestaan kuvailemaan jonakin kauniimpana päivänä, ja paremmissa vaatteissa. 

Saapuessamme
kukkapellolle uudelleen oli keli mitä ihanin ja kesäisin. Osa kukista oli nähtävästi jo lopettanut kukintansa, mutta uskomattoman kaunista siellä oli vieläkin.


Erityisesti ihastuin kukista ruiskaunokkiin, tuohon rikkaruohoista kenties kauneimpaan. En nimittäin ainakaan muista nähneeni sitä koskaan aiemmin, vaikka kyllähän sitä vielä nykyäänkin puutarhoissa ja kukkapelloilla kasvaa. Ennen ruiskukka oli kuitenkin paljon yleisempi, ja koristi kuulemma täälläkin montaa viljapeltoa. Voi kun voisi tehdä pienen matkan noihin aikoihin, ja pulahtaa sinisenä hehkuvaan peltoon kuin hölmöläiset konsanaan!

Ruiskaunokki

Aluksi pysyttelimme tietenkin vain pellon reunassa, sillä eihän toisten pelloille saa mennä ilman lupaa. Myöhemmin juttelimme kuitenkin tilan omistajien kanssa, ja he suorastaan kehottivat meitä menemään keskelle peltoa kuvailemaan ja antoivat jopa luvan kerätä kukkia mukaankin! Todella ystävällistä :) Tosin eipä me raaskittu poimia kuin niitä "vähän vähemmän kauniita" ja lakoon menneitä kukkia...

Aivan ihanaa, että jotkin ihmiset kasvattavat pelloillaan myös silmänruokaa :)Kommentit

 1. Ihana paikka! Silmänruokaa, todellakin, ja mesihyönteisten ruokaa myös. <3 Lapsuudenkotini maisemissa kasvaa edelleen pellonpientareilla satunnaisesti ruiskaunokkia. Laitoimme sitä myös tänä kesänä viljelylaatikoillemme koristeeksi. :) Se on ihan hurjan kaunis kukka, mutta valitettavasti muuan vähemmän kaunis poliittinen taho on aika menestyksekkäästi vetänyt sen lokaan... :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon siellä pyöri pieniä surisijoita myös.
   Oi ihanaa, sinä olet päässyt sitten ihailemaan ruiskaunokkeja vähän useammin :)

   Poista
 2. Oi mitä kuvia!! Ihania kaunokkeja ja kaunis kesäneito niityllä:) Leppoisaa sunnuntai-iltaa sinne♥

  VastaaPoista
 3. Ikinä tuollaiselle en oo eksynyt. Ihan kun unimaailma!! Upeaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ollut minäkään aiemmin kunnon kukkapeltoa nähnyt. Vaikka tuossa ihan lähellä ollaankin pyöritty niin juuri tuon tilan ohi ei sitten oltu kesäaikaan ennen satuttu ajamaan.

   Poista
 4. Upea pelto. Tuolta saakin hyviä kuvia!

  VastaaPoista
 5. Hurmaava kukkaniitty!!
  Niitä pitäisi enemmän kylvää!
  Hunajakukat ja unikot ihastuttavat varmasti kaikkia kauneudellaan.

  Lempeää elokuun jatkoa täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 6. On kyllä ihana kukkapelto!
  Kauniit kuvat!
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana kukkapelto! Ja mukava blogi :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti