Snickers-jäätelökakku


Täyteläinen ja maukas jätskikakku, jonka voit tehdä joko pitkän tai lyhyen kaavan mukaan. Hyvää tulee ihan kummin vain. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tällä ohjeella myös Snickers-jäätelöä jätskirasiaan.

Snickers-jäätelökakku
(2 litran kakkuvuoallinen)

Jäätelö
  • a) pidempi versio
    • 4 munaa
    • 6 dl kuohukermaa
    • 1,5 dl vaaleaa siirappia
    • 0,5 dl kinuskikastiketta
  • b) lyhyempi versio
    • 2 litraa kinuski-/toffeejäätelöä (tai vanilja-, suklaa-, tai nougatjäätelöä, mutta kinuski on oma lempparini)
Täyte

  • n. 1-1,5 dl kinuskikastiketta
  • hieman maapähkinävoita
  • suolapähkinöitä



Suklaakuorrute

  • a) pidempi versio
    • 200 g tummaa tai maitosuklaata
    • 1-2 rkl (sulana) kookosöljyä
  • b) lyhyempi versio
    • valmista kovettuvaa suklaakastiketta

Valmistusohje
  • Jos teet jäätelön itse:
    • Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.
    • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
    • Vatkaa sen jälkeen eri kulhossa keltuaiset ja siirappi pehmeäksi vaahdoksi (eli niin vaahtomaiseksi kuin ne vatkautuvat). Vatkaimia ei välttämättä tarvitse pestä minkään näiden vaahdotusten välissä, mikäli teet vaahdot tässä järjestyksessä.
    • Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi.
    • Yhdistä vaahdot, lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.
  • Jos käytät valmista jäätelöä:
    • Pilko jäätelö kulhoon, anna pehmitä hiukan ja sekoittele jotta se hieman notkistuu.
  • Lämmitä maapähkinävoita hetki mikrossa, jotta se muuttuu hieman notkeammaksi.
  • Täytä n. 1/3 kakkuvuoasta jäätelöllä.
  • Laita jäätelökerroksen päälle hieman maapähkinävoita, kinuskikastiketta ja suolapähkinöitä.
  • Täytä vuokaa n. 2/3 asti ja tee uusi maapähkinävoi-kinuski-suolapähkinäkerros.

  • Täytä vuoka pintaan asti jäätelöllä. Laita pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 5 tuntia, mikäli teet jäätelön itse. Valmiille jäätelölle riittää tunti tai pari.
  • Jos teet suklaakuorrutuksen itse, sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Sulata myös kookosöljy mikrossa ja sekoita suklaaseen. Mitä enemmän käytät kookosöljyä, sitä ohuemman suklaakastikkeen saat. (Tee siis kastike ennen kuin irrotat kakun vuoasta, jotta suklaa ehtii hieman jäähtyä.)
  • Anna vuoan olla vähän aikaa huoneenlämmössä tai kasta se hetkeksi lämpimään veteen, jotta saat kakun irtoamaan. Itse taisin pitää kakkua turhan pitkään lämpimässä vedessä, sillä jäätelön pinta ehti sulaa aika reilusti. Voit myös irrotella reunoja esim. lastalla.
  • Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Kaada päälle suklaakastiketta ja koristele suolapähkinöillä.






Kommentit

  1. Herkullisen näköinen! Minun pitäisi kehitellä tästä herkusta maidoton ja soijaton versio, ilman pähkinöitä. Meidän miehet kyllä söisivät kakun saman tien;-)) Hyvää viikonloppua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä muuttuisikin resepti aika lailla! Mukavaa viikonloppua sinullekin :)

      Poista
  2. Sattuipa sopivasti tuleen Snickers fanille hyvä ohje juhannukseksi.. Eiköhän tämä tule juhannuspöytään herkutteluksi! :P

    VastaaPoista
  3. Hei, löysin tämän ihanan reseptisi ja sen myötä heräsi kysymys, että tiedätkö sinä mistä sellaista kovettuvaa suklaakastiketta Suomesta saisi? Itse tuon tai pyydän kavereita tuomaan USA:sta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin O'hoj -kovettuvaa suklaakastiketta on välillä löytynyt ihan perus ruokakaupoista

      Poista

Lähetä kommentti