lauantai 1. heinäkuuta 2017

Sitruuna-kerroskiisseli

Sitruuna jälkiruoka resepti


Italian matkasta inspiroituneena (ja koska piti keksiä jotain käyttöä matkalta mukaan tarttuneelle limoncellolle) päätin tehdä jotain raikasta sitruunaista jälkkäriä. Siitä syntyikin tämän kesän uusi herkku, sitruuna-kerroskiisseli, jossa yhdistyvät raikas ja kirpakka sitruuna sekä pehmeä vanilja. Halutessaan kiisselin voi tehdä myös ilman limoncelloa, jos ei sitä kaapista satu löytymään.


Sitruuna-kerroskiisseli
(4-6 annosta)

Ainesosat:

Vaniljakiisseli
  • 4 dl maitoa
  • 1 muna
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (1/2- 1 vaniljatanko tai 1/4-1/2 tl vaniljajauhetta oikein vaniljaiseen lopputulokseen)

Sitruunakiisseli
  • 1 (luomu)sitruunan kuori ja mehu
  • 4 dl vettä
  • n. 3/4 - 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 rkl perunajauhoja
  • (1/2 dl limoncelloa)

Koristeluun
  • tuoretta minttua

Valmistusohje
  • Valmista ensin vaniljakiisseli. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja sekoita tasaiseksi. (Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet, lisää sekä siemenet että tanko muiden ainesosien joukkoon.) Kuumenna kiisseliä hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes se sakenee. Älä kuumenna kunnolla kiehuvaksi. (Poista vaniljatangot.)
  • Kaada vaniljakiisseli kulhoihin/laseihin ja anna jäähtyä. 
  • Valmista sitruunakiisseli. Pese sitruunat hyvin, raasta niiden kuori ja purista mehu. Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna sekoitellen kunnes kiisseli sakenee. (Älä kuumenna kiehuvaksi.)
  • Kaada sitruunakiisseli vaniljakiisselin päälle ja jäähdytä. Koristele tuoreilla mintunlehdillä. 
Limoncello resepti


3 kommenttia:

  1. Oi mikä herkullinen kiisseli.
    Kiitos ohjeesta! Pitää jossain kohtaa kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu :) Tämä on niin ihanaa varsinkin kesäjälkkäriksi tuhdin aterian jälkeen, kun tekee mieli jotain raikasta.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...