Sinikeijut joen yllä

Lentävä neidonkorento

Kävin vähän kuvailemassa neidonkorentoja lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevalla joella. Siellä niitä taas lenteli runsain määrin tänäkin kesänä, kauniina ja hohtavina kuin joen pienet keijukaiset.


Neidonkorento lehdellä
Korentoja näkyi joella monta kymmentä.
Neidonkorennot näyttävät yhdistelmältä perhosta ja korentoa: värilliset siivet ja lepattava lentotapa ovat kuin perhosella, kun taas säihke ja vartalo kuuluvat korennoille. Ehkä juuri se tekeekin niistä niin erityisen kauniita. Niissä yhdistyvät sekä perhosten että korentojen parhaat puolet.


Tummansininen neidonkorento

Koiraskorennon väritys on yleensä sähkönsininen, joskus hieman tummempi tai smaragdimainen yksilöstä ja valosta riippuen. Auringonvalossa neidonkorennot suorastaan loistavat upeaa sineä. 


Naaras taas on väriltään paljon vaatimattomampi. Sen vartalo on vihertävä, mutta siivet ovat tummat ja pienten valesiipitäplien koristamat. Naaraita ei ollutkaan yhtä helppo bongata joelta kuin koiraita, varsinkin kun sinisinä hohtavat korennot varastivat väkisinkin huomion.


Neidonkorento
Naaraskorento

Koiras ja naaras
Naaras ja kosiskelija.
Naaraat taisivat tulla hieman mustasukkaisiksi kun kuvasin vain herroja. Ne laskeutuivat oikein kauniisti eteeni, ja päästivät kamerankin paljon lähemmäs kuin arat koiraat. Kerran yksi naaraas jopa laskeutui kädellenikin. Pitäähän heidätkin huomioida, vaikka pliisumpia ovatkin väritykseltään!Katso nyt miten kauniisti tässä poseeraan sinulle!
Neidonkorennot ovat myös siitä viehättäviä korentoja, että ne tanssivat. Näillä korennoilla on nimittäin ihan kunnon monimutkainen soidin, jossa tanssitaan niin kilpailijoiden kuin puolisoidenkin kanssa.

Sininen korento oksalla
Reviiriä vahtimassa. Jokaisella koiraalla on oma reviirinsä, jota ne vahtivat oksalla tai lehdellä istuen, ja välillä puolustustanssiin ryhtyen.

Kaksi urosta
Tunkeilijat häädetään pois uhkaavin elein.
Neidonkorennon lento
Jos eleet eivät riitä, kilpailijat ajetaan pois ilmassa tanssien.

Koiras ja naaras
Soidintanssi alkakoon!
Löydettyään sopivan koiraan naaras munii tämän reviirille, ja laskeutuu munimaan veden alle! 
Koiras vahtii vieressä.
Värimaailmaltaan siniset korennot ja auringon valaisema kirkas ja matala joki olivat mitä ihanimpia kuvattavia. Mainittakoon tässä, että kuvien värejä ei ole muokattu ollenkaan. Eipä niistä paljoa tuota parempia saisikaan!


Sähkönsininen korento

Lentokuvia taas oli hankalampi saada vauhdikkaista neidoista, ainakin näillä kuvaustaidoilla, ja hutikuvia tulikin  aikamoinen määrä. Mutta kun ottaa tarpeeksi monta kuvaa, mahtuu siihen kuvien joukkoon myös sellaisiakin lentokuvia, joiden kohdalla olin hyvin tyytyväinen itseeni.


Lentävä neidonkorento

Neidonkorennon lento

Aika kului kuvatessa kuin siivillä ja yhtäkkiä huomasin viettäneeni kuvausretkellä useamman tunnin. Niin mukavaa oli katsella hohtavien korentojen lentävän kauniin pikkujoen yllä. Melkein kuin olisi pieniä sinikeijuja katsellut.
Kommentit

 1. Vau, nyt on taas tosi nättejä kuvia! <3 Neidonkorennot ovat ihastuttavia otuksia. Niiden soidinta voisi tarkkailla vaikka loputtomiin. :)

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Niin voisi, olisin viihtynyt joella pidempäänkin mutta nälkä ja jano alkoivat jo yllättää :D

   Poista
 2. Upeita kuvia!
  Liityin samalla lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ja tervetuloa lukemaan :) Jään myös seurailemaan blogiasi, oli paljon makoisilta kuulostavia reseptejä! :P

   Poista
 3. Kauniita kuvia. Tyttökorennolla on ainakin kauniit silmät. Meillä on rannassamme paljon neidonkorentoja kortteikon päällä lentelemässä. Lokitkin tykkäävät korennoista. Jo viime kesänä ihmettelin lokkien lähes pääskysmäistä käytöstä rannassa ja pihalla. Ne pyydystivät perhosia ja korentoja. Launtaina ja eilen illalla lokit kieppuivat ja tanssivat taas korentoja pyydystäen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo joki on sen verran pieni ja metsän suojissa että saavat korennot olla rauhassa ainakin lokeilta. Muitakaan lintuja en ole nähnyt nappaavan korentoja, mutta kyllähän siellä joellakin pikkulintuja asustaa eli varmasti joutuvat osa lintujen suihin.

   Poista
 4. Mahdottoman upeita kuvia!

  Neidon- ja immenkorennot ovat todellisia silmän iloja :-)
  Tässä kotinurkilla näkyy joskus neidonkorentoja, mutta vain tuurilla niitä huomaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä ne onneksi parveilevat tuon pienen joen varrella, mistä ne huomaa helposti.

   Poista
 5. Neidonkorentoja olen joskus päässyt ihailemaan telttareissulla kun leireiltiin "varrella virran". Haastava kuvattava varmaan kun on niin sukkela siivistään. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin lentokuvat olivat joo haasteellisia, mutta onneksi näitä on niin mukava katsella että aika kului kuin siivillä näitä kuvaillessa.

   Poista

Lähetä kommentti