Uusia siipiä


Menin tässä jokin aika sitten eräälle suolammelle, ja oikein ihmettelin että mites kaikki sudenkorennot lentelivät siellä niin oudosti. Ihan niin kuin ne olisivat räpytelleet siipiään tavallista kömpelömmin ja hitaammin.

Sudenkorento ja koteloHieman kuljettuani rantaa pitkin minulle valkeni erikoisen lennon syy: korennot olivat juuri joukolla kömpineet ulos koteloistaan, ja kokeilivat nyt hieman haparoiden uusia siipiään.Upouusia siipiä kuivattelemassa.


Yhden korennon ensilennon pääsin siinä näkemäänkin. Se oli juuri kuivatellut säihkyvät siipensä ja räpytteli keikkuen kolmen metrin päähän. Eihän se mikään pitkä lento ollut, mutta lento kuitenkin. Ja ei siinä varmaan kauaa mene, kun tuokin korento kiitää ilmojen halki mestarilentäjänä ;)

Tämä lentäjä taisi olla jo vanha konkari.


Olisi pitänyt ottaa enemmänkin kuvia korennoista, mutta olin tuolloin kuvailemassa pääasiassa suon kasveja. Liian paljon kaikkea kaunista ja mielenkiintoista noilla suolammilla!Kommentit

 1. Oi, on kyllä kauniita kuvia! <3

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Voi miten hienoja kuvia kaikki♥ Tuo missä korento on upouusia siipiään kuivattelemassa...onpas ne siivet tosiaan seitinohuet:) Kaunista päivää sinulle!!

  VastaaPoista
 3. Tuohan oli hieno löytö! Taidankin huomenna käydä meidän lähistöllä lammikolla, jos sielläkin tapahtuisi! Jäänyt sudarit kuvaamatta koko kesältä kun niitä ei oo ollut.

  VastaaPoista
 4. Hei Anniina! Mahtavia kuvia! En tiennyt etta ihanat sudenkorennotkin kuoriutuvat koteloista. Tyhja kuori muistuttaa tosi paljon taalla Kreikassa olevien Kas kasten tyhjaa koteloa joka on aika 'hirvion' nakoinen. x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aikamoiselta avaruushirviöltä se kuori näyttääkin! Isoilla kaskaslajeilla voi varmasti olla vielä hirmuisemmat kotelot.

   Poista
 5. Moi. Kiitos vierailustasi ja kommentista. Sinulla on mahtavia kuvia blogissa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti