Sammakko joka rakastui rupikonnaan

- Ja muita kuvia sammakkolammelta


Hali ♥


Saku Sammakko kosiomatkallaan,
nyt iskikin silmänsä rupikonnaan?

No, olihan siinä laulussakin lajienvälistä rakkautta, ja rupikonna nyt on sentään paljon lähempänä sammakkoa kuin Hillevi Hiiri... Konnan ilmeestä päätellen tunne ei vain tainnut olla molemminpuolinen :D


Kevättä on siis rinnassa myös sammakkomaailmassa. Jokaisesta tienvarren lammikosta kuuluu kova kurnutus ja sitten sarja pieniä molskahduksia sammakoiden paetessa veden alle.


Eräällä iltakävelyllä osuimme siskoni kanssa keskelle rupikonnien kansainvaellusta kohti Ruuhilampea. Olisi pitänyt laskea, kuinka monta konnaa näimme tiellä lammen kohdalla, mutta oli niitä varmaan kymmenkunta. Rupikonnat nimittäin vaeltavat aina samalle lammelle kutemaan, joskus pitkienkin matkojen päästä. Vaikka tuo tie ei olekaan vilkkaasti liikennöity, siirsimme kuitenkin kaikki rupikonnat ojan puolelle, jotta ne pääsisivät turvallisesti perille asti.

Matkalla kutupaikalle
Kyyti tien yli
Varsin kuvauksellinen rupikonna

Tällä konnalla oli kaunis ruostemainen iho


Hauskoja otuksia nuo rupikonnat! Ja paljon mukavampia kuvattaviakin kuin sammakot, kun eivät ole niin säikkyjä tai vikkeliä liikkeissään :)

Kommentit

  1. Haha, hupsu sammakko! :D Ja voi pikkuisia! <3 Hyvä, että turvallinen kyyti tien yli osui kohdalle. :) On niin surullista, kun hitaasti mönkivät rupikonnat liiskautuvat renkaiden alle. En edes kestä katsoa edesmenneiden konnien jälkiä tienpinnassa. :c

    VastaaPoista

Lähetä kommentti