Lintumaailman Pikku Prinssi

En ollut koskaan nähnyt hippiäistä ennen tätä kevättä. Tai sanotaanko, etten ollut koskaan aikaisemmin huomannut hippiäistä. Näitä Euroopan pienimpiä lintuja on nimittäin todella vaikeaa nähdä. Ei niinkään niiden koon vuoksi (eivät ne ihan niin pieniä sentään ole...), vaan siksi että ne viihtyvät kuusen oksiston piiloissa ja hippiäisten höyhenpeitekin on täsmälleen kuusen värinen. Onhan niillä räväkkä kultainen kruunu päässään, mutta sitäkään ei kuusten pimeydestä helposti huomaa.

Tänä keväänä päädyimme jotenkin siskoni kanssa juttelemaan hippiäisen laulusta. Emme kumpikaan tienneet, miltä se kuulosti, mutta olimme lukeneet sen olevan niin korkeaa että vanhemmilla ihmisillä saattoi olla vaikeuksia kuulla sitä. Mielenkiintomme tätä lintua kohtaan heräsi ja suuntasimme siis luontoporttiin kuuntelemaan hippiäisen laulua. Se oli iloista ja hyvin korkeaa viserrystä, juuri sopivaa tuollaiselle pikkuruiselle linnulle.

Ja kuinka ollakaan, sen jälkeen olen kuullut hippiäisen laulua lähes joka kerta metsään mennessäni ja usein myös mökin pihaan asti. Niitä on siis kaiken aikaa asustellut aivan ympärilläni, enkä minä ole tiennyt siitä mitään! Tämä taas muistutti siitä, miten hyvä olisi opetella tunnistamaan lintujen laulut paremmin...

Yksi päivä pääsin näkemään hippiäisistä muutakin kuin vilauksen harmaita höyheniä. Kuulin tuota pirteää ja hentoa laulua kuusikosta ja yhtäkkiä vihreiden oksien sekaan ilmestyi tulitöyhtöinen pieni pää. Siinä se poikahippiäinen lauleli hetken, ennen kuin siirtyi eteenpäin. Hippiäiset ovat nimittäin oikeita ikiliikkujia jotka eivät paljoa pysähtele.

Uroshippiäisen komea oranssi töyhtö
Nuo nappisilmät ❤
Kultakruunuisen linnun kadottua kauemmas kuusikkoon keksin kokeilla soittaa hippiäisen laulua kännykästäni. Ja siinä samassa tyttöhippiäinen saapui paikalle kuin kutsusta. Se pyöri ympärilläni kuusikossa mysteeristä laulajaa etsien, ja poseerasi kauniisti ainakin hetken kuvia varten.

Pieni pallero
Naaraalla on kapeampi ja kokonaan keltainen juova päälaella.
"Kuka siellä oikein laulaa?"
Hämähäkki löytyi!

Kaikin puolin suloisia uusia tuttavuuksia nämä hippiäiset :)

Ja sitten siihen mistä jutun otsikko tulee. Hippiäisen latinankielinen nimi Regulus regulus nimittäin tarkoittaa pientä kuningasta tai prinssiä. Tämä lintu on siis oikea lintumaailman kultahiuksinen Pikku Prinssi! Samanlaiset on nappisilmätkin...♥


Kommentit

  1. Ihanat kuvat! Meillä isäntä ei kuule enää korkeita linnunääniä. Hippiäisiä näkee ja kuulee usein metsässä, hieno pieni lintu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse olen kyllä pienestä pitäen tuntenut suunnilleen kaikki lintulajit, mutta lauluja en sitten tiedäkään kovin hyvin joten hippiäiset olivat ihan jääneet huomaamatta tähän asti.

      Poista

Lähetä kommentti