Prinsessa-pannacotta



Tästä jälkiruoasta tuli niin sievä, että se kelpaisi varmasti prinsessallekin. Luonnonkaunis prinsessa-pannacotta ei tietenkään mitään lisättyjä väriaineita tarvitse, vaan hehkuvan ulkonäkönsä se saa upealta luonnoltamme, jota koristavat tällä hetkellä leiskuvat maitohorsmat ja makeat metsämarjat. Horsmankukat ja herkkumarjat saavat makuparikseen raikasta sitruunaa ja pehmeää vaniljaa, jolloin jälkiruoan makumaailmasta tulee hempeän herkullinen. Sillä pitäähän todellisen prinsessan olla muutakin kuin vain kaunis ulkokuori.

Reseptin pohjana ja innoittajana toimi viime kesänä kokeiltu horsmankukkajuoma. Halutessasi voit vaikka tehdä kaksinkertaisen annoksen horsmamehua, käyttää siitä puolet näihin jälkiruokiin ja juoda puolet mehuna. 

Pannacotan voi valmistaa myös viini-tai shampanjalaseihin niin, että kerrokset menevät vinottain. Tällöin kannattaa tehdä varmuuden vuoksi kaksinkertainen annos vaniljapannacottaa, sillä päällimmäistä vanukasta tarvitaan enemmän kuin alempaa. Laita lasit kallelleen esim. koriin tai kulhoon (tue tarvittaessa foliolla tai teipillä) ja kaada horsmahyytelöä laseihin. Anna jähmettyä, nosta lasit pystyyn ja täytä vaniljapannacotalla (kaada vanilja päälle varovaisesti, esim. lusikan avulla niin, että täyte valuu pohjalle lusikan kautta).


Horsmankukka-resepti

Horsmankukka-pannacotta
(n. 4-6 kpl, lasien koosta riippuen)

Ainesosat

Horsmankukkahyytelö
  • 2,5 dl horsmankukkia 
  • 5 dl vettä
  • 1/4 sitruunan kuori ja mehu
  • 1/2 - 3/4 dl sokeria
  • 4 liivatelehteä

Vanilja-pannacotta

  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl vaniljakastiketta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria
  • 2 liivatelehteä

Koristeeksi
  • Horsmankukkia ja tuoreita marjoja (esim. mustikoita ja/tai metsämansikoita)

Valmistusohje

Horsmankukkahyytelö

  • Kerää horsmankukat puhtaalta paikalta. Kerää kukista vain itse kukinnot, sillä kukan vihertävät osat tuovat juomaan kitkeryyttä. Kerää vain parhaimman ja tuoreimman näköisiä kukkia.
  • Huuhtele kukat. Kukkia voi myös liottaa vähän aikaa, jotta ötökät lähtisivät paremmin pois.
  • Laita lämmönkestävään astiaan kukat, sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu. 
  • Kiehauta vesi (lähes kiehuva riittää, ei tarvitse kiehua isoilla kuplilla) ja kaada kukkien ja sitruunan päälle. Peitä astia ja anna hautua huoneenlämmössä/viileässä vähintään pari tuntia, mielellään vähän pidempäänkin. Huom! Mehun väri vahvistuu juoman jäähtyessä ja on kirkkaimmillaan jääkaappikylmänä. Älä siis säikähdä, kun mehu ei heti ole kirkkaan pinkkiä.
  • Siivilöi mehu kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna sen verran, että sokeri liukenee. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Laita mehu jääkaappiin odottamaan vähäksi aikaa, jolloin juomaan mahdollisesti jääneet pienenpienet ötökät painuvat astian/pullon pohjalle (eivät tosin ole vaarallisia eivätkä maistu tai pahemmin näykään juomassa)
  • Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen 5-10 minuutiksi.
  • Mittaa horsmankukkajuomaa 4 dl. (Heitä pohjalle jäävä tilkka pois, jos siinä näkyy pieniä ötököitä)
  • Kaada pieni tilkka mittaamastasi horsmankukkajuomasta kattilaan (n.1-2 rkl). Kiehauta mehu nopeasti, nosta kattila liedeltä ja lisää yksi kerrallaan liivatelehdet, joista on puristettu ylimääräiset vedet pois (purista vedet pois hyvin, liika vesi laimentaa hieman juoman väriä). Sekoita hyvin. Tarvittaessa voit laittaa kattilan liedelle jälkilämmölle jos liivatelehdet eivät liukene hyvin. 
  • Kaada (hiukan jäähtynyt) liivatemehu kapeana nauhana sekoittaen lopun mehun joukkoon ja kaada seos laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Vaniljapannacotta
  • Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen 5-10 minuutiksi.
  • Mittaa maito, kuohukerma, sokeri ja vaniljasokeri kattilaan. Kiehauta, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon yksitellen liivatelehdet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Anna seoksen jäähtyä hieman (ei tarvitse olla ihan huoneenlämpöistä).
  • Kaada liivateseos vaniljakstikkeen sekaan ohuena nauhana seokoittaen. Kaada seos varovasti horsmahyytelön päälle ja anna hyytyä jääkapissa n. 3 tuntia.
  • Koristele horsmankukilla ja tuoreilla marjoilla.

Pannacotta resepti


Seuraa somessa:

https://www.facebook.com/taskuttaynna/?ref=aymt_homepage_panelhttps://fi.pinterest.com/taskutaynna/https://www.instagram.com/anniinie/

Kommentit

  1. Siis en kestä, miten nätti! Varmasti myös herkullinen. <3

    VastaaPoista
  2. Oujee!😊Ratkaisit juuri yhden mieleenpainuvan tarjottavan tyttäreni kolmekymppisiin,iso kiitos!
    Aivan ihanan väristä!

    VastaaPoista
  3. Voi miten suloisia annokset, eihän noin ihania raaski edes syödä:) Tätä pitääkin kokeilla! Kauniita kesäpäiviä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Mukavia ja lämpimiä kesäpäiviä sinullekin 😊

      Poista

Lähetä kommentti