Hulluttele vaikka koko kesäyö


Olen ehdottomasti aamuihminen. En yleensä jaksa valvoa myöhään yöhön, enkä ole koskaan osannut nukkua pitkälle aamupäivään. Välillä sitä täytyy kuitenkin uhrata yöunensa, jos haluaa nähdä ja kokea jotain uskomattoman kaunista, kuten syksyisen tähtitaivaan, talvisen kuutamon, leiskuvat revontulet - tai taianomaisen kesäyön.Söimme tässä eräänä iltana Kingiksiä mökillä, sellaisia joiden tikuista paljastui aina jokin mukava lausahdus, ja sekä minun että siskoni jätskitikussa luki "hulluttele vaikka koko yö". No eiköhän sitten lähdetä retkelle kesäyöhön, päätettiin yksissä tuumin. Yöretki oli ollut meillä suunnitelmissa jo koko alkukesän, mutta jotenkin se oli aina jäänyt toteuttamatta.

Hyppäsimme aluksi mönkijän kyytiin ja lähdimme pienelle auringonlaskuajelulle. Ajoimme pitkin kiemuraisia ja mäkisiä hiekkateitä, pysähtyen aina jos tuli vastaan jotain kaunista tai mielenkiintoista (eli aika usein). Onneksi mönkijän saa kätevästi parkkeerattua melkeinpä mihin vain.Ensimmäinen vastaan tullut hirvi.


Näkymä LuhankaanSaturnusko sieltä nousee?


Toinen hirvi.Ajelun jälkeen lähdimme vielä kävelylle eräälle suolammelle, jonne saavuimme kalpean kesäyön ollessa pimeimmillään. Yölinnut lauloivat, usva tanssi veden yllä ja kiiltomadot tuikkivat lammen rannalla. Melkein sitä alkoi toivoa, että olisi enemmän yöihminen ja tulisi nautittua kesäöistä useamminkin. 


Seuraa somessa:https://www.facebook.com/taskuttaynna/?ref=aymt_homepage_panelhttps://fi.pinterest.com/taskutaynna/https://www.instagram.com/anniinie/

Kommentit

 1. Taianomaisia yötunnelmia ja maisemia! Yöretki onkin minulla vielä toteuttamatta, mutta näiden kuvien inspiroimana pitää lähteä yökävelylle :)

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja kuvat kuin sadusta. Voin vain kuvitella miten ihana yöretki teillä on ollut. -Katja

  VastaaPoista
 3. Oi, tunnelmallista! Erityisen kivat noi kiiltomatokuvat. :) Itsekin tykkään enemmän aikaisin heräämisestä kuin myöhään valvomisesta, mutta kesäyöretkien kohdalla olen jotenkin huomannut illan puolelta venyttämisen paremmaksi ratkaisuksi sekä retkiseuran löytämisen että yön jokaisen vaiheen kokemisen kannalta. Joskus yritin mennä ajoissa nukkumaan ja herätä retkelle silloin, kun yö on pimeimmillään, mutta eipä onnistunutkaan, kun en jaksanut herätä ennen kuin oli jo aamu... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin silloin joutuu heräämään kyllä tosi aikaisin jos meinaa ensin nukkua ja sitten lähteä yöretkelle :D Kesäyö muuttuu aamuksi niin varhain...

   Poista
 4. Kiitos kovasti tästä hienosta öisestä retkestä kanssanne!
  Uppouduin täysin kesäisen yön maagisuuteen upeiden kuviesi myötä.
  Teimme tyttäreni kanssa vastaavan retken joku aika sitten ja silloin mietin minäkin, että pitäisi useimmin lähteä ja nauttia kesän tästä puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin tuon kirjoituksesi yöretkestä, päätin itse asiassa sitä lukiessani että tänä vuonna pitää itsekin lähteä kesäyöhön, viime kesänä kun yökävely jäi täysin tekemättä. Tästedes pitäisi kyllä edes kerran kesässä lähteä nauttimaan yöttömän yön taista :)

   Poista

Lähetä kommentti