Suon aarteet -jälkkäri


Palataanpa taas pienen tauon jälkeen Suomi 100-reseptien pariin. Jälleen kerran inspiraatio ja ainekset jälkkäriin tulivat luonnosta, tällä kertaa aarteita eli supermarjoja pursuavalta suolta. Tämä kiisseli hehkuu suon kirkkaissa väreissä ja maistuu karpalolta ja lakalta. Kulhon pohjalla piilossa muhii vielä kinuskikiisseliä marjojen kirpakkuutta pehmentämässä.

Marjakiisselin voi tietenkin tehdä myös pelkistä karpaloista tai lakoista, jos ei molempia marjoja satu kotoa tai kaupasta löytymään. Tee tuolloin kaksinkertainen annos valitsemaasi marjakiisseliä.

Aiemmat Suomi 100-reseptit voit käydä katsomassa täältä.


kerroskiisseli


Suon aarteet -jälkkäri
(5-7 annosta)

Ainesosat:

Kinuskikiisseli
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 muna
  • 1 dl kinuskikastiketta (kaupasta)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
Lakkakiisseli
  • 1,5 dl lakkaa
  • 2,5 dl omenatäysmehua
  • 1 rkl perunajauhoja
  • n. 1/4-1/2 dl sokeria
Karpalokiisseli
  • 1,5 dl karpaloita
  • 2,5 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoja
  • n. 1/4-1/2 dl sokeria

Valmistusohje:
  • Valmista ensin kinuskikiisseli. Mittaa kaikki ainekset kattilaan, kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa ja sakeutuu hieman. (Älä kuumenna kunnolla kiehuvaksi.) Kaada kiisseli kulhojen pohjalle ja jäähdytä.
  • Valmista lakkakiisseli. Keitä lakkoja mehussa n. 5 min. Siivilöi mehusta siemenet pois ja painele vielä marjoja lusikalla jotta saat kaiken lakkamehun talteen. Mittaa kattilaan lakka-mehuseoksen joukkoon sokeri ja pieneen tilkkaan vettä sekoitetut perunajauhot. Kuumenna kiisseliä kunnes se pulpahtaa. Laita kiisseli jäähtymään esim. kannuun.
  • Valmista karpalokiisseli. Keitä karpaloita vedessä n.20-30 minuuttia, kunnes marjat ovat vaaleneet. (Karpalot poksahetelevat rikki joten kannattaa pitää kansi kattilan päällä.) Siivilöi mehu, painele karpaloista lusikalla kaikki neste talteen. Lisää kattilaan karpalomehun sekaan sokeri ja pieneen vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Kuumenna kiisseliä kunnes se pulpahtaa ja kaada esim. kannuun jäähtymään.
  • Marjakiisselien jäähdyttyä kaada molempia kiisseleitä yhtä aikaa/nopeasti peräkkäin vastakkaisille puolille kulhoa, kinuskikiisselin päälle. Kiisselistä voi tehdä myös vaikkapa täplikkään tai raidallisen. Halutessasi voit vielä piirtää kiisselikulhoon ympyröitä/spiraaleja lusikan varrella, jolloin pinta marmoroituu hieman. Koristele marjoilla.





Seuraa somessa:





https://www.facebook.com/taskuttaynna/?ref=aymt_homepage_panelhttps://fi.pinterest.com/taskutaynna/https://www.instagram.com/anniinie/




Kommentit

  1. Siis kuulostaa tosi hyvältä! <3 En ole ikinä maistanut lakkakiisseliä. Pitänee joskus testata. :)

    viikarivartti.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Varmasti herkullista. Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
  3. Oijoi mikä herkkukiisseli♥ Ihan vesi kihahti kielelle kun näytti ja kuulosti niin hyvältä:) Leppoisaa iltaa sinne♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...