Tule kesäyö


Lähdin eilen retkelle kesäyöhön. Sääennuste näytti enimmäkseen pilvistä, mutta tarvitsin kuvia seuraavaa viikonloppua varten, joten olihan se lähdettävä yrittämään. Minua nimittäin pyydettiin Visit Laplandin vierailevaksi tähdeksi, ja kaikki kuvani olivat vähän turhan talvisia, jopa ne ihan lähiviikkoina otetut. Nyt tarvittaisiin siis jotain kivoja, kesäisempiä kuvia.

Suuntasin pohjoisemmalle Sallatunturille, joka on perinteisesti ollut minulle hieman oikukas säiden suhteen. Taivas oli lähes kokonaan pilvessä, ja toiveeni auringon näkemisestä eivät täten olleet kovin korkealla. Kesäyön tunnelma sai kuitenkin hyvälle mielelle: linnut lauloivat, ilma oli valoisa ja mikä tärkeintä, olin eilen ensimmäistä kertaa luonnossa ilman lumikenkiä tai suksia. Miten mukavalta paljas maa tuntuikaan saappaiden alla.

Yleensä taivas on vetänyt pilveen juuri päästyäni tuon tunturin huipulle, mutta nyt kävikin päinvastoin. Pieni kaistale taivasta kirkastui lähellä taivaanrantaa, ja laskeva aurinko paistoi suoraan huipulle. Sitä kesti vain hetken, mutta se riitti. Sain kuvani, ja jälleen uuden kauniin muiston tästä tunturista. 


Klo 23.20

Riekko lähti nauraen karkuun ja lensi kauemmas tunturin reunalle.

Paluumatkalla käki kukkui ensimmäistä kertaa. Auton radiossa soi J.Karjalaisen Tule kesäyö, ja tunnelma oli kaikin puolin niin ihana, että päätin vielä jatkaa retkeäni hiukan. Eihän auringonnousuunkaan ollut enää kauaa. Ajelin katsomaan Kallunkijärveä, joka oli kuulemma juuri sinä päivänä vapautunut jäistä.Koivut yöuinnilla.

Tuonne saunalle pitää vissiin nyt uida.Ja lisää riekkoja.


Kahden aikoihin.

Hieman kolmen jälkeen.


En ole ihan varma, elämmekö täällä kevättä vai kesää, Lapissa kun eri vuodenaikojen elementit tuntuvat sekoittuvan toisiinsa. On valoisia öitä ja lunta samaan aikaan. Viikko sitten hiihtelin shortseissa ja kuuntelin retkelläni sekä kimalaisten että moottorikelkan pörinää. Luonto ei vielä viheriöi tai kukat tuoksu, mutta silti viime yön retkessä oli jo kunnollista kesän tunnelmaa. Valo ja linnunlaulu riittivät tekemään kesäyön lumilaikkujenkin keskelle. 

Muutaman päivän päästä aurinko ei enää laskekaan ennen kuin vasta heinäkuussa. Sitten täytyy varmaan lähteä uudelle retkelle yöttömään kesäyöhön.

Kommentit

Lähetä kommentti