LumieläimiäViikonloppuna lämpötila kipusi nollan tuntumaan, mikä tarkoitti minulle lumiveistoskelejä. Tällä kertaa päätin tehdä veistoksen julkiselle paikalle, niin että se saattaisi tuoda iloa muillekin ihmisille. Rakensin hiihtoladun viereen ensin karhun, ja se sai ohikulkijoilta niin paljon kiitosta ja ihailua, että innostuin veistämään seuraavana päivänä vähän lisää. Nyt Sallatunturin alueella hiihtäessään voi siis nähdä karhun lisäksi myös lumisen metson ja ketun. 


Lumiveistos karhu
Tältä karhu näytti ensimmäisenä päivänä. Yön aikana oli vielä lämmintä, joten karhu vähän painui kasaan ja kallistui. Nykyään sillä on lyhyemmät jalat ja kaula, ja muutenkin jouduin vähän korjailemaan sitä.


Lumiveistos karhu
Korjattu ja aavistuksen tanakoitunut karhu


Lumiveistos karhu


Lumiveistos metso
Lumimetso. Tämä oli eläimistä kaikkein helpoin tehdä, tuskin tarvitsi katsoa mallikuviakaan. Melko tutuksi on metso siis minulle jo tullut... 

Lumiveistos metso

Lumiveistos kettu
Lumikettu


Lumiveistos kettu


Ilmeisesti lumieläimet ovat olleet hiihtäjien mieleen, tai ainakin paljon minulle sateli kiitoksia veistoksia tehdessäni. Varsinkin karhun luokse on myös muodostunut ihan polku ladulta ja talvikävelyreitiltä. Voisi siis tehdä joskus toistekin lumiveistoksia julkiselle paikalle, sen verran mukavaa oli palaute näistä lumieläimistä. Nyt on onnkeksi luvattu kunnon pakkasia, joten veistokset eivät ihan heti mene pilalle.

Kommentit

 1. Tosi hienoja! Lumiveistämisestähän järjestetään tietääkseni ihan kilpailuitakin. Kannattaa etsiä ja miettiä osallistumista.

  VastaaPoista
 2. Ihana idea!Varmasti ilostuttavat ulkoilijoita.Uskon,että löytyvät monen ohi hiihtäneen selfien takaa.😊Iltahämärässä saattaisi hetken jopa luulla kohdanneensa jääkarhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti täällä ei ole niitä turisteja jotka luulevat Suomesta jääkarhuja löytyvän :D

   Poista

Lähetä kommentti