Hirvineito ja muita alkukesän eläinkuvia

- Ajettaisiinko tällä kertaa sitä kivempaa reittiä? Sitä joka kulkee pitkin pieniä hiekkateitä ja on vähän hitaampi, mutta jonka varrella näkyy melkein aina jotain jännittävää? kysyin eräänä kevätiltana, kun olimme lähdössä mökiltä lapsuudenkotiini Sysmään. Ja tuskin olimme ehtineet kilometriäkään ajaa, kun vastaan tuli nuori kaunis hirvineito. Muutama haukkakin näkyi matkalla. 
Hirviä näkyi myös eräänä päivänä Sysmässä. Nämäkin hirvet näimme autosta, ja onneksi juuri silloin, kun kyydissämme oli hollantilainen vieras. Ovatpa ne suuria, vieraamme ihasteli.

Sysmässä pihassamme pyöri alkukesästä pieni suloinen rusakonpoika, jota sai kätevästi kuvattua suoraan ikkunasta.


Ja viimeisenä vielä kuvia mökin alueella melko poikkeuksellisesta näystä, eli valkohäntäkauriista. Tämä kaunis pukki hyppäsi tien yli ja jäi sitten metsään katselemaan minua ja mönkijää. Koskaan ennen en ollutkaan kaurista täällä nähnyt, aina pelkästään hirviä. 
Kommentit

 1. Suuri on hirvi luonnossa läheltä nähtynä!Juuri pari päivää sitten näimme auton ikkunasta myöskin tienvierusmetsässä hirvilehmän,joka seisoi ylväästi Helsinkiin päin katsoen paikallaan Porintien varrella.Empi ilmeisesti,uskaltaisiko lähteä ylittämään.Voi tuota rusakon poikaa voikukan varsi suussaan!❤Ja kaunis on tuo toinenkin hirvieläin,valkohäntäkauris,vaikka minulta se valkohäntäpeura vielä toistaiseksi tuleekin luontevammin,ajan kanssa oppii uuden nimen.😊
  Kiitos hienosta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen juuri vasta oppinut sanomaan valkohäntäkauris :)

   Poista
 2. No, onpas luonto ollut sinulle antelias! Hieno kuvasarja!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti