Sysimusta kaunokainen


En ole varmaankaan koskaan aiemmin nähnyt näin mustaa kyytä. Joka ikinen suomu oli pikimusta, ja silmätkin olivat kuin tummat peilit. Aivan uskomattoman komea käärme minun mielestäni.


käärme


Komea kuin lohikäärme..

käärme
Ei kyllä näkynyt yhtään sahalaitakuviota.

käärme
Rajaillessani kuvia huomasin, että nuo silmät olivat todellakin kuin peilit. Tässä kuvassa silmässä voi nähdä isäni ja siskoni hahmot.
Käärme
Isä kyyn silmässä.

Isäni taitaa olla jonkinlainen käärmeenlumoaja, sillä kyy seurasi häntä katseellaan minne ikinä hän menikin. Minua ja siskoa käärme ei ollut huomaavinakaan.


Nämä kuvat on otettu jo useampi viikko sitten, nyt taitavat kyyt jo luikerrella talvipesiinsä horrostamaan.

Aluksi ajattelin lopettaa postauksen tähän, mutta ehkä nyt kuitenkin kerron miten tämän mustan kyyn tarina päättyi. Kuten kuvistakin voi nähdä, kohtasimme kyyn siis tiellä. Isä pysäytti auton huomatessaan käärmeen (tulen sellaisesta perheestä jossa on ennemminkin väistelty käärmeitä autolla kuin ajettu tarkoituksella niiden päältä...), ja nousimme kaikki ulos tuota kaunokaista katselemaan. Tiellä päivää paistatteleva kyy ei selvästikään ollut aikeissa väistää autoamme, ja mietin jo tuolloin mahtaisiko se jäädä vielä joku päivä auton alle. Ja niinhän siinä kävi, että viikon kuluttua kuvien ottamisesta musta kyy löytyi kuolleena tien laidasta.


Seuraa somessa:

https://www.facebook.com/taskuttaynna/?ref=aymt_homepage_panelhttps://fi.pinterest.com/taskutaynna/https://www.instagram.com/anniinie/

Kommentit

 1. Onpa kyllä komea ilmestys ja hienoja kuvia! Minä en tänä kesänä törmännyt kuin kahteen kuolleeseen. Elävien kyiden kanssa taisimme kiertää eri reittejä. Toivottavasti talvehtiminen sujuiso luikeroilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä oli niin viileää että taisivat kyyt olla vähän vähemmän liikkeellä.

   Poista
 2. Vautsi kuinka ylvään ja hienon näköinen kyy! Ja upeat kuvat :) Minä en ole koskaan (!) nähnyt luonnossa elävää kyytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei niitä kyitä taida (enää) ihan joka alueella elellä...

   Poista
 3. Vau, mikä upea olento! <3 Mutta voi itku sen surullista loppua. :''(

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kuin kaunis lohikäärme! Harmi että juuri tuo epätavallisen upea yksilö sattui jäämään auton alle :(

   Poista
 4. Voi miten vaikuttavan näköinen..ja niin musta!! En minäkään ole koskaan elämässäni noin mustaa kyytä nähnyt, on kyllä pelottavanupea:) Harmillinen kohtalo..Tärkeä eläin on tuo kyykin luonnon kiertokulussa! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä täysin mustat kyyt taitavat olla melko harvinaisia. Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista

Lähetä kommentti