Hirvipojat uimasilla

"Onkos tuossa kohtaa muka kiviä?" ihmettelin huomattuani kaksi tummaa hahmoa vedessä. "No ei kyllä ole, taitaa olla hirviä uimassa!" totesi perheen miesväki ja isä käänsi oitis veneen kohti näitä uimareita. Onneksi tuli kamera mukaan, riemuitsin.Kaksi nuorta hirvipoikaa siellä oli pienellä juhannusuinnilla. Tai oikeastaan ne olivat varmaankin lähteneet pakoon koiria kävelyttävää äitiäni, sillä hirvet olivat menneen veteen mökkitiemme kohdalta, ja olimme kuulleet innokasta haukkumista pian äidin lähdettyä. Koirat saavat kuitenkin vainuja harva se päivä, joten emme olleet kiinnittäneet siihen sen enempää huomiota. Varmaan siellä on pyörinyt taas joku supikoira tai orava, olimme ajatelleet lähtiessämme järvelle verkkoja kokemaan. 
Hirvet uivat yllättävän nopeasti ja lopulta ne nousivat maihin vastakkaisella rannalla. Hetkeksi hirvisonnit kääntyivät katsomaan meitä kohti, mutta lähtivät sitten pakoon niin nopeasti, ettei toinen niistä ehtinyt edes ravistella isteään kuivaksi.

Verkoista ei saatu laisinkaan kalaa tuolla kertaa, mutta eipä ihan hukkareissu tullut kuitenkaan. Olen haaveillut jo pitkään uivan hirven näkemisestä ja nyt se vihdoinkin osui kohdalle. Ja minä vieläpä en ollut aluksi edes lähdössä mukaan kokemaan verkkoja! Onneksi muutin mieleni viime tipassa, olisi jäänyt harmittamaan jos tämän olisin missannut.Seuraa somessa:https://www.facebook.com/taskuttaynna/?ref=aymt_homepage_panelhttps://fi.pinterest.com/taskutaynna/https://www.instagram.com/anniinie/

Kommentit

 1. Aivan mahtavat kuvat! Meni ihan kylmät väreet! :D
  Poijjaat valitsivat sinulle vielä mitä hienoimman taustan kuville, kun nousivat maastoon vastarannalla.
  Olen itse kerran Strömsön saaressa kauan,kauan sitten nähnyt kaksi uivaa hirveä, joiden yläpuolella liiteli merikotka/ sääksi-pariskunta.En silloin harrastanut edes vielä valokuvaamista, joten meni ihan vain nauttimiseksi silmillään.:)
  Onneksi olkoon luonnon juhannuslahjastasi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hienon rantautumispaikan olivat hirvet tosiaan valinneet :)

   Poista
 2. Haha, hauska tapaus ja kivat kuvat jälleen, etenkin maihinnousuhetkeltä! :D Saaristossa on muutaman kerran osunut kohdalle uivia metsäkauriita mutta toistaiseksi ei hirviä. :D

  VastaaPoista
 3. Saitpa hienoja kuvia vaikka varmasti aika nopea tilanne! Osut kyllä ihan huippuhienoihin tilanteisiin kuvaamaan, hattua nostan :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti