Haarahäntä


"Löysin Palomäeltä kaksihäntäisen sisiliskon. Haluutko tulla kuvaamaan?"

No totta kai haluan, vastasin siskoni viestiin. Juoksin äkkiä puolisen kilometriä Palomäelle (paikan lempinimi), ja siellähän lisko vieläkin nautiskeli ilta-auringosta puun rungolla. Sen häntä haaraitui siististi kahdeksi piikiksi lähellä kärkeä, tuoden mieleen pienen lohikäärmeen.


Kaksi hännänpäätäIlmeisesti liskon häntä on vaurioitunut tai hännän katkaisu ei ole mennyt ihan putkeen, jolloin vanhan hännän viereen on alkanut kasvaa toinen hännänpää. Erään toisen teorian mukaan kaksihäntäisillä liskoilla vanha häntä irtoaa kokonaan, ja tilalle kasvavaan uuteen häntään tulee sitten jokin kasvuhäiriö. Mutta oli mekanismi mikä tahansa, hauska luonnonoikku tämä haarahäntä oli joka tapauksessa. 


Seuraa somessa:

https://www.facebook.com/taskuttaynna/?ref=aymt_homepage_panelhttps://fi.pinterest.com/taskutaynna/https://www.instagram.com/anniinie/

Kommentit

 1. Hauska näky, tosiaan! En ole koskaan törmännyt vastaavaan, mutta olen kuullut kyllä noita teorioita, miten tuollainen voi syntyä.

  VastaaPoista
 2. Ihan uusi näky näille silmille!

  Hienot kuvat sait :-)

  VastaaPoista
 3. Onpa jännä! Kuin kyyn kieli.Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 4. Vau! Ei kovin usein tuollaisia varmaan näe! Hieno löytö!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti melko harvinaisia ovat, ei ihan hirveästi löytynyt netistä kuvia näistä.

   Poista
 5. Vau! Tosi hienot kuvat olet saanut :) Sisilisko on ehdottomasti lemppariotukseni pihapiirissä, mutta tuollaista en ole ikinä nähnyt. Just niinku pikkunen lohikäärme :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti