Pakkastaikoja


Kaikenlaista hauskaa ja ihmeellistä sitä voikin kylmillä keleillä tehdä. Tämä pakkastaikatemppu, jossa heitetään (lähes) kiehuvaa vettä ilmaan on noussut suureen suosioon viime vuosina, mutta jostain kumman syystä minä en ollut sitä ehtinyt aiemmin kokeilla. Tänä vuonna päätin sitten vihdoinkin testata omia taikavoimiani, ja suuntasin ulos kirpeään pakkasilmaan loihtimaan näitä ihmeellisiä jääpilviä.
Kuurapilven loitsiminen on oikeastaan aika helppoa. Veden tulee olla vain mahdollisimman kuumaa ja ilman mahdollisimman kylmää. Heiton pitää olla nopea ja kaareva, jotta vesi leviää mahdollisimman suurelle alueelle. Pieniksi pisaroiksi jakautunut kuuma vesi höyrystyy ja sitten nopeasti härmistyy, eli muuttuu kiinteäksi kuuraksi.


Bibedi babedi bum!


Näitä kuvia ottaessamme pakkasta oli noin 20 astetta, ja se näytti riittävän vallan mainiosti. Mutta tietenkin mitä kylmempi ilma, sen parempi. Vettä voi heittää ilmaan esimerkiksi isosta mukista, kannusta tai pullosta.

Ja ei tarvitse pelätä päälle tippuvaa kuumaa vettä, mikäli ihan kaikki ei kuuraksi muutu. Kylmässä ilmassa lähes kiehuvakin vesi jäähtyy nopeasti vain mukavan lämpimäksi.


Melkein kuin jokin Harry Potter -juliste.


Harmi että tämä kuva oli epätarkka! 


Seuraa somessa:

https://www.facebook.com/taskuttaynna/?ref=aymt_homepage_panelhttps://fi.pinterest.com/taskutaynna/https://www.instagram.com/anniinie/

Kommentit

 1. On kyllä hienoja! Ihan kuin ilotulituksia. :D Mä en ole aikoihin tehnyt tuota, mutta joskus lapsuudessa tuli kyllä heiteltyä vettä pakkasilmaan. Silloin käytimme tosin pitkälti ihan vain huoneenlämpöistä vettä eli höyryä ei pahemmin muodostunut, mutta jäähelmiä kuitenkin sateli kivasti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa etten lapsena tajunnut tätä kokeilla, olisi varmasti tuntunut vieläkin ihmeellisemmältä ja hauskemmalta silloin.

   Poista
 2. Oih..Ihan huippu-upeita kuvia, Wau!!♥

  VastaaPoista
 3. Voihan hitsi miten tämä näyttää kivalta! :D Ja nyt ulkona on jo plussan puolella, joten en pääse kokeilemaan tällaista. Pakkasia ei taida olla enää tänä talvena tulossa, joten ensi talvea sitten odotellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen laittamaan muistiin ja kokeilemaan sitten ensi talvena, hauskaa oli! :)

   Poista
 4. Aivan huikean hienoja kuvia! Tätä pitääkin ehdottomasti kokeilla ensi talvena :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti