Jääkuplia


Saippuakuplien hauskuus nousee aivan uudelle tasolle, kun kuplia puhaltaakin kesän sijasta talvella. Kauniit jääkiteet muodostuvat hetkessä kuplan pintaan, kasvavat huimaa vauhtia suuremmiksi ja lopulta eteesi on ilmestynyt täysin jäätynyt kristallipallo. Taas jälleen täytyy vain todeta, että kyllä näissä pakkaspäivissä on jotain ihmeellistä taikaa! 


Frozen soap bubble
Jäätynyt saippuakupla. 

Oman kokemukseni mukaan paras sää jäätyneille saippuakuplille on noin 10-15 astetta pakkasta. Lämpötilan tippuessa alle -20 asteen kuplat jäätyvät turhankin nopeasti, eikä jääkukkien muodostumista ehdi kunnolla ihailla. Tuolloin kuplat jäätyvät tosin vahvoiksi jo ilmassa, ja laskeuduttuaan ne alkavat vieriä pitkin maata tuulen mukana, mikä sekin on ihan hauskaa katseltavaa. Jääkuplia voi puhaltaa myös melko pienilläkin pakkasilla, mutta tuolloin jäätyminen kestää kauemmin. 
Saippuakuplaliuoksen teen aika mututuntumalla, hiukan sokeria sekaan ja sen verran astianpesuainetta että kuplat saa jäämään lavuaarin pohjalle ehjinä. Kaikkein kauneimmin kuplat tuntuvat jäätyvän, kun saippuakupla-aine on ehtinyt hitusen jäähtyä ulkoilmassa. Jos haluaa saada kuplia jäämään suoraan maahan (esim. jäätymisen valokuvaamista varten), kannattaa puhaltamiseen käyttää pilliä tai jotain muuta putkiloa.

Seuraa somessa:

https://www.facebook.com/taskuttaynna/?ref=aymt_homepage_panelhttps://fi.pinterest.com/taskutaynna/https://www.instagram.com/anniinie/

Kommentit

 1. Varsinkin tuo kuudes kuva on mahtava! Tuo auringonsäde kruunaa otoksen.
  Hienoja jääkukkia sait aikaiseksi.<3

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuplia. Tarvitseeko kuvaamiseen makro-objektiivin vai onnistuuko normi objektiivilla? Olisi hauska kokeilla itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat on otettu makrolla, mutta onnistuu armasti ihan tavallisellakin objektiivilla. Aikaisempina vuosina olen kuvannut vain kännykällä ja sekin on toiminut ihan kivasti. Kokeilemaan vain sitten ensi talvena (tai joku kevätaamu tänä vuonna jos pakkaset jatkuvat... :P )!

   Poista

Lähetä kommentti