Ei ihan peruslumiukkoja


 Lumitaide on hetkellistä. Se kestää päivän, viikon tai kuukauden... Vain niin kauan kuin luonto haluaa. Viimeistään kevättalven koittaessa veistos menettää muotonsa ja katoaa lopulta taivaan tuuliin ja maan puroihin. Toisaalta se on surullista, mutta siinä on myös jotain viehättävää. On jotenkin mahtavaa katsella kättensä töitä, tietäen, että kohta siitä ei ole jäljellä enää mitään. Sitä täytyy ihailla täysin siemauksin tässä ja nyt. Ja onneksi on sentään olemassa kamerat, joilla saa muistoksi kuvia tuosta hetkellisestä taiteesta.

Lumiveistosten teko on minulle lähes jokatalvinen harrastus, ja vuosien saatossa lapsuuden lumiukot ovat kehittyneet hieman monimutkaisemmiksi hahmoiksi. Tässä siis parhaimmat lumitekeleeni vuosien varrelta. 

Vapaudenpatsas vuosien takaa.


Snow sculpture - Snowy Tintin
Milou - tuttu kaveri kaikille Tinttejä lukeneille.


Lumikoira
Milou


Tämän kammotuksen teimme kerran veljeni kanssa äitiä säikäyttämään...

Snow sculpture moose
Lumihirvi


Snow sculpture gorilla
Lumiukon kaukainen sukulainen. 

Ja viimeisinä kaksi suosikkiani. Pidän näistä lumitaideteoksista ennen kaikkea siksi, että luonto lisäsi poikkeuksellisen kauniit kehykset veistoksillemme. Lumihahmo ja sen ympäristö muodostivat näin ehjän kokonaisuuden, tehden veistoksesta vaikuttavamman ja aidomman oloisen. Molemmat näistä olen tehnyt yhdessä siskoni kanssa, joten ehkäpä silläkin on ollut vaikutusta, että olemme yhdistäneet ideamme ja taitomme näitä tehdessä.

Jäärouvan teimme viime viikonloppuna, kun inspiroiduimme luontoretkellä Kelperin jääseinämän kauneudesta. Idea ja toteutus syntyivät aika lennosta ja ilman sen kummempia välineitä, mutta onneksi lähiympäristöstä löytyi tarpeeksi jäätä, jonka sai väännettyä irti ihan käsivoimin. Jäinen mekko lohkesi oikeaan muotoonsa ikään kuin itsestään, ja koristekuviotkin siinä oli jo valmiiksi sisällä. Luonto oli meille suotuisa tämän lumiveistoksen teossa. 

Lumiveistos
Alkaa jäärouvan valtakausi olla jo päättymässä.

Toinen suosikkini on miekkavalas parin vuoden takaa. Tässäkin luonto tarjosi meille auttavan kätensä, ja nosti vettä jään päälle valaan ympärille. Lopputulos oli upeampi kuin olimme osanneet arvatakaan.

Snow sculpture orca
Lumimiekkavalas on värjätty tummaksi hiilellä.


Snow sculpture whale


Kommentit

 1. Tosi hienoja! Tuo Jäärouva tuossa jäätyneen putouksen edessä upea! Ja Miekkavalas meressään.
  Omaksi suosikikseni valikoitui Milou,joka muistuttaa edesmennyttä,valkoista Parsonjackrusseliani Santtua. Santtu oli eläessään ilmiselvä Milou.

  VastaaPoista
 2. Lumimiekkavalas on upein, vaikka upeita ovat kaikki :)

  VastaaPoista
 3. Oo, miten hienoja, aivan erityisesti viimeinen! :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kerrassaan upeita, minun mielestä nuo kaikki.
  Itselle ei ole edes tullut mieleen koskaan kokeilla tehdä tuollaista.
  Tämä olikin niin hauska ja erilainen blogi,
  että tätä minä jään seuraamaan ja liityin lukijaksikin.
  Tuleppas sinäkin käymään kylässä aurinkokujalla.
  Oikein keväistä alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! Lähdenkin tästä kurkistamaan aurinkokujalle :)

   Poista

Lähetä kommentti