Lintujen lumikoti


Muutama vuosi sitten rakensin lumitalon pihan pikkueläimille. Päivisin taloa asuttivat terhakat tiaiset, ja yöksi sinne muutti myyräpariskunta. Talon asukkaiden touhuja oli sen verran hauska seurata, että innostuin rakentamaan tänä talvena uuden lumikodin. Myyriä ei ole tällä kertaa näkynyt, mutta linnut ihastuivat uuteen taloonsa (tai sen tarjoiluihin) jälleen ikihyviksi.


Huono kännykkäkuva aiemman talon myyräasukkaasta.

Malli oli tämän vuoden talossa aika sama kuin edellisessäkin. Ensimmäisenä taloon muutti tomera töyhtötiainen, joka vahti tarkasti uutta kotiaan, eikä päästänyt ketään tunkeilijoita sisään.


Taistelu talosta

Vähitellen sopu löytyi, ja taloon pääsivät muutkin tintit.Sitten pihapiiriin ilmestyi hieman jähmeästi liikkuva pörröinen talitiainen, ja kyseinen linturavintola suljettiin varmuuden vuoksi salmonellaepäilyn takia. Salmonella voi nimittäin levitä linnusta toiseen ruokintapaikoilla, joissa linnut pääsevät ulostamaan ruoan päälle. Pitkään jaksoivat linnut käydä talossa katsomassa, josko niiden suosikkiravintola olisi jälleen avannut ovensa, ja kököttivät sitten pettyneinä talon edustalla. Nyt epäilen, että alkaa olla jo liian myöhäistä avata ravintolaa uudelleen, sen verran lämpimiä kelejä on luvassa. Taitaa olla tämän lumiravintolan sesonkiaika ohi. 

Kommentit

 1. Vaikka jouduit sulkemaan ravintolan, kerkesit kyllä saada todella hienoja kuvia!
  Varsinkin tuon tokavika on aivan mahtava!
  Myös ovella päivystäjä ja savupiipusta kurkistava ihania.:)
  Suloista ajatella, että siellä ovat myyrätkin ovat yöpyneet ja herkutelleet.
  Hieno idea!

  VastaaPoista
 2. Ihana lumimökki! Hymy korvissa katselin hauskoja lintukohtauksia, ihan olivat kuin talonomistajat. :-) Varmasti sinulla on riittänyt mielenkiintoista seurattavaa. Tuohan toimisi myös hienona lumilyhtynä jos sisään laittaisi valon. Tietenkään ei voi elävää tulta käyttää kun on "asukkaita" mutta jokin lediviritelmä ehkä iltaisin. :-)
  ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, voisi joskus tulevaisuudessa laittaa valonkin sisälle :)

   Poista
 3. Aivan upea kuvausidea!<3
  Ja ihana tuo töyhtötiainen. Meidänkin lintulaudalla on yksi, hyvin rohkea ja reipas yksilö. Kuten kuvissasikin...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti