Pakkasyö taivasalla


Siskoni ja minä testasimme pääsiäisenä uusia untuvamakuupussejamme, ja nukuimme yön ulkona, suoraan tähtitaivaan alla. Yöksi oli luvattu kirpakkaa pakkasta, mutta emme antaneet sen lannistaa suunnitelmiamme. Pakkanen merkitsee nimittäin kaunista ja kirkasta yötä, ja tähtiähän me nimenomaan halusimme pehkuistamme tuijotella.

Yöpymispaikaksemme valitsimme tutun ja turvallisen mökkijärven, jolta olisi helppo palata mökin lämpöön, mikäli kylmä yllättäisi. Kävelimme illansuussa pienen saaren edustalle ja tamppasimme meille yöpymispaikan valmiiksi. Kasasimme myös pientä lumimuuria petimme ympärille tuulensuojaksi, vaikka yöstä olikin tulossa aika tyyni. Sitten takaisin mökille saunomaan ja syömään oikein kunnon tuhti iltapala.

Yölamppumme sieltä jo nousee...

Yön pimennyttyä suuntasimme takaisin yöpymispaikallemme, hyvin varustautuneina kylmään yöhön. Lämpömittari näytti lähtiessämme -6 astetta pakkasta.

Varusteina meillä oli:
-Kolmen vuodenajan untuvamakuupussi (comfort-lämpötila -3℃) ja tavallinen makuupussi sisäkkäin
-Loviisalla kaksi retkipatjaa päällekkäin ja minulla retkipatja ja lampaantalja, ja patjojen päällä meillä oli vielä täkki
-Kuumavesipullot jaloissa
-Makuupussin sisällä meillä oli päällä termolegginssit, löysä villapaita ja parit villasukat
-Päässä karvalakki, kauluri kaulassa
-Varalla mukana vielä paksummat villapaidat ja vilttejäÄiti löi vetoa, että kömpisimme takaisin mökkiin parin tunnin kuluttua, mutta suureksi yllätykseksi tarkenimmekin vallan mainiosti aamuun saakka. Jossain vaiheessa jopa heräsin siihen, että oli kauhean kuuma, ja jouduin heittämään villapaidan pois ja käärimään sisempää makuupussia alemmas.Nukuimme tietenkin hieman kevyesti, mutta kuitenkin paremmin kuin olin etukäteen kuvitellut. Unettomina hetkinä oli mukavaa laskea tähtiä ja katsella yläpuolella loistavaa Otavaa, eikä täysikuukaan pahemmin häikäissyt makuupussin hupun takaa.Heräsimme varhain, aamun vasta vähän kajastaessa horisontissa. Tuolloin meillä oli aavistuksen viileä ja puimme ylle paksummat villapaidat. Katselimme miten tähdet yksi toisensa jälkeen sammuivat ja päivä kirkkeni, ja lopulta aurinko nousi kauniisti saaren takaa. Kuura oli yön aikana peitellyt paitsi puut ja pensaat myös makuupussimme, ja pakkanen paukkui metsässä. Palatessamme mökille mittari näytti -14 astetta.

Aikamoinen kokemus!Tarettiin!Seuraa somessa:

https://www.facebook.com/taskuttaynna/?ref=aymt_homepage_panelhttps://fi.pinterest.com/taskutaynna/https://www.instagram.com/anniinie/

Kommentit

  1. Tuo tempaisu osoittaa jo hurjaa ureheilumieltä.

    VastaaPoista
  2. Pakkasella taivasalla nukkuminen on parhautta! <3 Mulla ei vain riitä yöpymiskamppeet kylmemmässä kuin -5:ssä yöpymiseen ja siihenkin nippa nappa. Kahden makuupussin laittaminen sisäkkäin on kyllä tehokas niksi, samoin kuumavesipullo. :)

    VastaaPoista
  3. Wau, miten hieno yö teillä ollut! Hattua nostan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti