Lumiukko-piirretyn piparitalo

 

Gingerbread house from The Snowman 1982 cartoon"Muistan sen talven, sillä se toi mukanaan sakeimman lumipyryn mitä olin koskaan nähnyt. Lunta oli satanut läpi yön, ja aamulla heräsin valon ja hiljaisuuden täyttämässä huoneessa. Tuntui, kuin koko maailman olisi vallannut unenomainen rauha. Se oli satumainen päivä, ja sinä päivänä minä tein Lumiukon."

                                            (Vapaa käännös Lumiukon alusta)


Lumiukko-piirretty on olennainen osa monen suomalaisen joulua, ja niin on ollut aina meilläkin. Tämän vuoden piparitaloa suunnitellessamme sisko sitten ehdotti, että mitä jos tehtäisiin kyseisen piirretyn talo ja pihamaa. No tietenkin! Miten emme olleet sitä aikaisemmin keksineet? Mutta eipä tainnut olla kovin moni muukaan, sillä netistä tai somesta ei oikein löytynyt esimerkkikuvia piparisesta Lumiukon talosta. Muutoinkin talosta tuli Google-haulla huonosti mallikuvia, joten ei kun itse piirrettyä katsomaan!

Tämä piparkakkutalo oli myös siinä mielessä hyvä valinta, että se oli moneen aikaisempaan taloomme verrattuna aika pelkistetty ja yksinkertainen. Tällä kertaa sen tekoon ei uhrautunut kuin kaksi arki-iltaa. Ja jälleen talo selvisi ehjänä myös 700 km matkasta Sallasta kotiin joulua viettämään. 


Puut on tehty suklaa-vohvelitangoista (runko) ja suolatikuista (oksat), jotka on liitetty sokerilla. Lopuksi puut on päällystetty tummalla suklaalla ja ripoteltu oksille kookoshiutaleita. Muutoin talossa on aika perinteiset ainekset eli purotukset pikeeriä, lumiukko Kinuskikissan vaniljamassaa ja ikkunat muumitikkaria.)


Kommentit