Herkkua silmille: Trinidad ja Topes de Collantes-luonnonpuisto

Yksi Kuuban loman kohokohdista oli kahden päivän retki Trinidadiin ja Topes de Collantes-luonnonpuistoon. Samalla reissulla kävimme myös pikaisesti ranskalaistyylisessä Cienfuegos-kaupungissa, mutta Cienfuegos oli vähän sellainen "kaunis paikan päällä mutta tylsä kuvissa" -paikka, joten en viitsi pitkästyttää teitä kuvilla sieltä.

Tällä retkellä pääsimme myöskin nauttimaan Karibian auringosta, sillä kyseessä olivat ne ainoat kaksi päivää, jolloin aurinko paistoi matkamme aikana. 


Kaupunki kuin karamelli


Trinidad on vanha siirtomaa-aikainen pikkukaupunki Kuuban etelärannikolla, noin 300 kilometrin päässä Havannasta. Kaupunki hehkuu suorastaan herkullisissa väreissä, ja Trinidadin sanotaankin olevan kaunis kuin karamelli. Itse päätin että tuonne on päästävä suunnilleen heti kun näin ensimmäisen kuvan Trinidadista. Trinidad oli todellakin kaunis ja kuvauksellinen, mutta jotenkin se ei kuitenkaan onnistunut hurmaamaan minua samalla tavalla kuin Havanna. Trinidadissa oli yllättävän paljon turisteja, ja varsinkin ydinkeskusta näytti vain matkailijoille kiillotellulta kulissilta. Me tosin käväisimme vain nopeasti Trinidadissa, mikä voi osaltaan vaikuttaa siihen ettemme oikein löytäneet kaupungista samaa taikaa kuin Havannasta.Trinidadin sivukaduilla pääsi sentään näkemään myös paikallista elämää.

Lapsia vuohikärryn kyydissä.


Kolibri kuin smaragdi


Toivoin kovasti näkeväni kolibreja Topes de Collantes -luonnonpuistossa, sillä no, kukapa nyt ei kolibreista pitäisi. Ja niinhän siinä kävi että emme ehtineet edes luonnonpuistoon saakka, kun näimme jo ensimmäisen kuubansmaragdikolibrin. Odottelimme hotellin pihalla kyytiämme Topes de Collantesiin, kun viereemme pyrähti pieni smaragdinvihreä lintu. Siinä se lenteli kukasta toiseen, välkähtäen kuin timantti aina osuessaan oksien lomasta tunkeutuvaan auringonsäteeseen. Tuona aamuna ei haitannut yhtään, että kyytimme oli kuubalaiseen tapaan jälleen kerran hieman myöhässä.

Topes de Collantes oli ainakin tällaisille luonnosta kiinnostuneille oikein mukava kohde, ja nautimme suuresti kierroksestamme kuubalaisessa metsässä. Kolibreja näkyi monia sielläkin, mutta parhaat kuvat sain kuitenkin jo hotellillamme.

Kolibri Topes de Collantesissa.

Kylläpä harmitti ettei kamera tarkentanut tähän värikkääseen kolibrimaiseen lintuun!

Näitä päällyskasveja kasvoi myös sähklölinjoilla! (Niistä en saanut valitettavasti hyviä kuvia pomppivan jeepin kyydistä)

Tällaisessa luolassakin käytiin.


Paikallinen oppaamme varoitteli, että vesi on sitten jäätävää. Olisikohan se ollut n. 18-20 astetta lämmintä...

Kilppareitakin uiskenteli joen alajuoksulla.

Tämä oli joku supertavallinen lintu, mutta kuivatteli niin kauniisti pyrstöään kylvyn jälkeen että oli pakko ottaa kuva.

Ja siinä se meidän Kuuban matkamme sitten olikin. Paljon ehti nähdä ja tehdä viikossa, ja vielä pidemmäksikin aikaa olisi varmasti riittänyt näkemistä. Kaikin puolin mukava ja mielenkiintoinen reissu!

Kommentit

Lähetä kommentti