Metsälehmusrullat kahdella täytteellä

Metsälehmuksen lehti kääryleet

Metsälehmuksen eli niinipuun sydämenmuotoisista lehdistä saa mukavia pikku suupaloja, kun niihin laittaa vähän herkkutäytettä ja käärii ne rullalle. Näissä rullissa oli täytteinä vuohenjuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia, sekä kylmäsavuporoa ja piparjuurituorejuustoa.

Kylmän kevään ansiosta ainakin nämä lehdet olivat vielä oikein hyviä, mutta yleensä metsälehmuksen lehtiä kannattaa lähteä keräämään kesäkuun alkupuolella. Ja jos ei lehmuksia löydy niin voisivathan nämä täytteet sopia myös vaikka esimerkiksi voikukan tai (pehmeän) salaatin lehtien sisään?


Metsälehmuksen sydämen muotoisia lehtiä. Hyviä myös salaatin seassa sellaisinaan.

.
Täytteet:

Vuohenjuusto-aurinkokuivattu tomaatti
  • maustamatonta tuorejuustoa ja 
  • vuohenjuustoa suunnilleen saman verran
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • aurinkokuivattuja tomaatteja (pieninä paloina)
Notkista vuohenjuusto kulhossa lusikalla painellen, sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Huuhtele ja kuivaa metsälehmuksen lehdet ja levitä juusto niiden päälle. Lisää muutama aurinkokuivatun tomaatin pala ja kääri rullalle (ks. kuvat alta).

Kylmäsavuporo
  • kylmäsavuporoa maun mukaan
  • maustamatonta tuorejuustoa ja
  • piparjuurituorejuustoa suunnilleen saman verran
  • ruohosipulia
Sekoita tuorejuustot ja lisää silputut kylmäsavuporo ja ruohosipuli. Huuhtele ja kuivaa lehdet ja levitä täyte niiden päälle. Kääri rullalle.

Lehden täyttö
Levitä täytettä lehdelle.

Taita ensin sivut.

Metsälehmuskääryle resepti
Kääri rullaksi pituussuunnassa. Kiinnitä tarvittaessa cocktail-tikulla.

Kommentit

  1. Tosi ihanan kuuloinen resepti! En olekaan vielä koskaan maistanut metsälehmusta. Pitää muistaa kokeilla. :)

    viikarivartti.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän niissä oli näpertämistä mutta hyviä oli! Ja jos haluaa päästä helpommalla voi lehtiä laittaa ihan vain salaatinkin sekaan.

      Poista

Lähetä kommentti